Saturday, April 25, 2015

Currently in a relationship with...

"Ying,aku rasa aku tahu kenapa aku takde masa/tak sempat nak layan youtube sampai pagi buta,layan movie sampai sembam mata.Sebab dulu-dulu aku ada boyfriend."

"Sekarang ni dulu-dulu dah habis.Cuba kau diam.Hidup ni bukan untuk boyfriend je.Banyak benda lain boleh buat.Family,kawan-kawan ada.Tu yang jadi bila ada boyfriend,benda lain kena buang."

Exactly.Bila kau ada partner,kepentingan yang utama pada kau ialah boyfriend.Mak ayah belakang kira.Jangan tipu,I've been there done that.
Mula-mula memang kau rasa akan nak mati,lagi-lagi bila semua yang jadi atas kesalahan diri sendiri.Kau akan ada satu perasaan useless yang buat kau give up nak hidup lagi.I had that feeling once,four months back then.But I'm survived.

Kalau adik-adik nak tahu,ada banyak benda yang kita boleh buat untuk tutup masa senggang kita.Cari lah aktiviti baru yang masuk dengan jiwa.Yang boleh kau jadikan rutin.Kalau kau minat menulis,asah bakat lagi.Ada orang minat muzik,so kau boleh layan youtube sesuka kau mahu.Kau boleh tengok youtube sampai mata kau buta.Haha.Tapi kalau ada boyfriend kau ingat dia nak kasi chance ke kau tengok youtube tanpa membalas whatsapp dia?Reply lambat sikit kena tuduh,pick up phone baru dua tutt tutt dah syak wasangka bukan-bukan.Relevan?Haha

Elakkan pergi ke shopping mall,the worst place ever bagi seorang lone ranger seperti aku.Daripada kau sakit hati tengok couple lovey-dovey depan kau ada lebih baiknya kau lepak chill kat bulan.At least,bila kau pandang bawah takde lah hati kau panas sangat.

Betul kata orang,bila kau buat silap kau akan kutip semua pengajaran untuk jadikan kau lebih bertamadun dan sahsiah diri kau lebih tinggi.Well,kids.I'm saying this based on my experience.Life is no fun if everyone is perfect.Aku jauh daripada sempurna tapi aku tak suka untuk kekal salah.Jadi untuk betulkan segala-galanya aku perlu salah untuk belajar.Aku percaya kalau kita belajar sesuatu dari itu dan baikki diri something good menunggu kat depan.Kau taknak ke jadi baik lepastu lelaki paling charming jatuh dari langit terjelepuk depan muka ajak kau kahwin tak pasal-pasaal?Haha drama sangat.

Tapi bila&siapa,kita kena tunggu.Yang pergi biarkan pergi,usah kau risau.Youtube takkan pernah habis jadi sekarang ni jom kita layan Akim&The Majistret kat youtube!Haha


Ps: Gua takde pakwe,tapi gua ada best soulmate ever yang kat mana ada gua kat situ ada dia.Nama panjang annoying nama pendek Ying juga dilahirkan untuk tengok youtube je macam aku.Haha.Dia la jugak yang selalu nak pijak aku kalau aku merengek nak pakwe ke jiwa kacau ke.Haha

Sunday, April 19, 2015

Can I skip my Sunday?

Seminggu ada 7 hari.Isnin sampai sabtu,I'm survived.6 hari aku bertahan tanpa berfikir apa-apa tentang kamu,6 hari aku berjaya bahagiakan diri,6 hari aku terlupa yang luka masih ada.But on Sunday.Aku akan bangun awal pagi.Akan ku titipkan satu pesan ringkas walau hakikatnya pesan itu hampir mustahil untuk di baca.


10.30 pagi Ahad
Cemas.

Aku bertanya kan pada sahabat ku,
"He haunts me back on every Sunday.Which way should I run to?Can I skip today?(Sunday)"
He answered, "go back to Monday,my friend.Dont try,but do your best to keep survive until you find a right place to stop" 

:)

Saturday, April 18, 2015

My random thoughts

Orang kata aku manja.Orang kata aku tak boleh berdikari.Siapa kata?Siapa kata aku tak boleh naik motor kapcai?Siapa kata aku malu naik kereta buruk?

Aku boleh je bersusah payah untuk orang lain.Aku boleh hidup susah.Tapi bukan untuk semua orang.Sebab aku tak suka jadi susah.Kalau kau sehabis mampu membahagiakan hati aku,kenapa aku tak sanggup meredah kepayahan demi kamu semata?


Macam yang aku kata tadi,aku benci hidup susah.Tapi sebab kau dah buat macam-macam cara ( tanpa kau sedar ) untuk buat aku ketawa&bahagia,kenapa tidak aku ada bersama kau waktu kau dalam kesusahan?Aku boleh hidup susah tapi hanya untuk kamu.My soulmate<3


Ps: just my random thought at this hour.Sebab aku nampak zaman sekarang ada trend baru.Zaman perempuan materialistik.Zaman perempuan cari lelaki kaya untuk hidup mewah.Zaman susah yang tak siapa mampu harung untuk hidup bersama ke akhirnya.

Tuesday, April 14, 2015

Entri tanpa tajuk

Aku tak pernah cakap aku masih sayang kan dia?Aku tak pernah kata aku masih tunggu dia.Aku tak pernah cakap pada sesiapa apa perasaan aku pada dia.

Aku tak pernah tahu bila dia pergi dari hidup aku.Aku cari,tapi mungkin aku penat terlalu awal.Jadi aku berhenti mencari.Lalu aku berjalan,tidak lagi mencari.Aku tahu kau dah menjauh,berlalu pergi tanpa kata.Aku teruskan perjalananku.Sehingga kini,tetap membawa semangat yang pernah kau titipkan dulu.

Yang nyatanya,aku simpan sendiri.Dan biarkan,perasaan ini pasti berlalu pergi dengan sendirinya.Walaupun kewujudan perasaan ini tak pernah aku pinta.