Wednesday, August 19, 2015

Dreams don't work unless you do

Aku xde niat nak bangga-bangga diri, riak xtentu pasal atau poyo dengan apa yang aku ada sekarang.

Semua orang ada impian. Hidup kita MESTI ada cita-cita. Aku selalu berangan-angan nak ada kereta mewah, rumah besar & duit yang banyak untuk aku sponsor diri aku sendiri. Lol

Tipula kalau kau x nak jadi kaya raya. Tipula kalau kau x nak pakai handbag mahal-mahal. Tipula kalau kau kata kau dah cukup selesa dengan kehidupan kau sekarang. Tipula kalau kau kata kau x kisah kalau x mampu beli kasut berjenama. Huhu tipu.. Aku tengok best friends aku masuk IPTA pun aku dah jealous inikan pulak kalau diorang pakai Jimmy Cho tapi aku x mampu beli? 
Mana boleh! Kita kena berjaya sama-sama. Xkan nak jadi kuli sampai bila-bila? Bila nak rasa drive BMW sendiri wei? Bila nak dapat duduk atas kerusi boss kalau bukan sekarang?

Monday, August 3, 2015

Goals

      



I have a lot of dreams. Saya nak jadi kaya atau dalam erti kata lain saya x nak hidup susah & saya mampu beli apa saya mahu.
One of my dreams are to make my parents proud of me. Saya nak bagi diorang bangga dengan anak sulung mereka. Walaupun saya tahu ibu abah saya xkan hidup susah bila mereka tua nanti tapi saya nak juga bagi diorang puas & bangga bila lihat saya berkehidupan senang nanti.

Saya nak ada kereta besar, rumah yang cantik, kerja yang bagus. Saya nak adik-adik buat saya sebagai contoh. Saya xnak adik-adik malu dengan saya. Maksud saya, saya nak diorang jadi seperti apa yang saya mampu dapat. Demi untuk balas jasa kedua ibu abah.
Tak lupa juga untuk sesiapa yang selalu pandang rendah pada saya sejak dulu, ejek saya sebab x dapat fly selepas diploma. Tak apa, I'm working on it. It may be late but better late than never. I know I need to kill my enemy with succes. Phew. That shits are real.

Kahwin? :)
I also want to get married with the person I really love. I want kids & my very own family. Tapi, bukan sekarang. InshaAllah, suatu hari nanti bila saya dah berjaya banggakan ibu abah dengan kejayaan saya barulah saya hadiah kan menantu paling baik untuk mereka.

Saya sedang berusaha. Memang, saya dah penat. Tapi, saya x mungkin berhenti sekarang. Saya x suka give up. Saya akan teruskan, dengan izinNya.

Sunday, August 2, 2015

Hanis turns 22 on 28/7

    

It may not be too late to wish Happy Belated Birthday to myself.
Thank you for all the dua's, the wishes & thank you for this beautiful life, My Lord.
Alhamdulillah, I'm officially 22 years old last four days & I am truly blessed with everyone around me.

On 22, I thanked God that I still have my great family, awesome best friends & coolest boyfriend in my life. InshaAllah, I know they're more than enough for me & I couldn't ask for more from You. Bunyi macam poyo-poyo je kan xnak kawan baru la, tak nak kehidupan yang lagi selesa daripada sekarang la tapi sebenarnya saya sangat beruntung dan bersyukur. I had a very bad moment for these past two years because of some reason I can't avoid but everytime I think of "malangnya hidup aku, teruknya hidup aku dek kerana seorang lelaki tak guna" rupanya ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Now, this is life. Everything that I have right now (as stated above), it is beyond my expectation. See, life ain't that bad, kan? Tuhan tu baik. A mantra said, "if He gives you what you love, do what He loves" 

          

Macam biasa la boyfriend aku penuh dengan kejutan lol
Thank you, pakwe. Untuk segala-galanya yang awak dah buat untuk saya sejak hari pertama kita berkenalan xde sekali pun awak curang belakang saya, awak selalu belikan saya benda-benda yang saya suka, luangkan masa bersama. I wish to celebrate my birthday with the same person again (many more years to come) Walaupun awak selalu tipu saya sebab nak buat surprise (never endless surprise) awak lah bunga bonzai kesayangan saya. Haha 

Friday, July 31, 2015

Stay true, scooby-doo bi-doo

     


Kalau kau kata kebetulan, amboi. Banyak sungguh persamaan kita berdua.
Kalau kau kata itu cuma perasaan aku, wah. Apehal aku nak kena perasan macam tu pulak?

     

I am me that no one can be. I can't be like you & I don't even want to ;) I have my own principe, I have my mission in life. Prinsip aku, selagi aku di terima oleh keluarga & kawan-kawan aku kerana diri aku sendiri, I'll survive. You might have same taste like me, inspired by me or maybe we both share the same interest but you really need to know something. Sebaik-baik manusia adalah mereka yang menjadi diri sendiri, mempunyai prinsip yang tersendiri tanpa di pengaruhi oleh sesiapa. Jangan nak play victim sangat untuk orang nampak kau innocent. 

One thing for sure, You ain't stupid but I am just lucky than you. Lol


Ps: sorry for being too loud lately, but I am so fucked up with a few people who hates me so much without I'm knowing the reason.