Sunday, June 28, 2015

Random post

          
 Di mulakan dengan gambar syok sendiri

I have so many things to tell. Ada banyak benda yang nak di kongsikan tapi biasalah tak semua orang yang baca blog ni sukakan aku (tapi xpe I try to bersangka baik to everyone lol) 

So far, alhamdulillah my life is going very well. My family is great, my best friends are cool & my love is good too (facepalm)
Walaupun begitu, aku belum terfikir nak kahwin lagi. My journey is way too long. Kahwin-kahwin ni kita tolak tepi okay? Because I've so many things need to be achieved before I get married. Betul, kahwin tu tambah rezeki. Tapi, come on la. Zaman 2020 lagi lagi zaman Najib-Rosmah tengah pegang, takut nanti nak beli pampers pun aku berkira-kira. 

My study has taken over my life. I've been busy with assignments, test, quizes & persiapan for hari raya. Yayyy
Everything is fine, my life is so good. Kalau nak di ceritakan baik/bagus nya sebuah kehidupan tu sampai bila-bila pun tak akan habis so syukur.. Tuhan tak pernah serik beri peluang pada aku untuk teruskan kehidupan. 

Monday, June 22, 2015

Bersama bintang

       
          

Ianya sebuah kehiduapan yang sudah sempurna. I didn't force, he came willingly. Macam drama petang-petang kat tv, it is an happy ending.

Alhamdulillah, Dia dengar doa saya hari-hari. #syukurselalu

Tak lupa juga pada yang selalu doa untuk aku, I couldn't ask for more. Dan juga sesiapa yang tidak suka, I have 5 fingers for each two of my hands. Korang boleh cakap dengan diorang ok? :)

Thursday, June 18, 2015

Many more to come, i want to be on the stage again & again

During my convocation's day

Aku : abah, tak nak ambik gambar dengan akak ke?
Abah : next time.
Aku : huh? When?
Abah : sampai abah rasa abah bangga dengan akak. Not now. Banyak lagi convo lepas ni kan? *sinis*

Dad, I'll make you proud of me someday. I'll prove you I'm better than you & my gaji is more bigger than you. I takkan pernah kalah dengan you, because you are my enemy, my inspiration. 

I love you, dad.

Tuesday, June 2, 2015

After 5 months being a single person this is what I feel,

Sometimes people don't realize how a word can affects somebody.
Fikir dulu sebelum cakap, fikir dulu sebelum bertindak, fikir dulu sebelum semuanya.

I dont know perhaps I'm the only who always feel like this. I'm a single person after a few years been in a relationship. Korang tak kan boleh brain macam mana perasaan aku yang daripada dulu duduk bawah ketiak boyfriend tapi sekarang papppp it's all gone. Sebab salah diri sendiri pulak tu. Imagine that back then ada pakwe boleh mengadu segala-galanya. Now, everything is over.

     

Honestly, I am being so sensitive right now. Orang cakap sikit, sentap. Apa apa yang tengok kat tv, nangis. Lagi-lagi kalau dengar lagu sedih, tak kira berapa ramai sekalipun orang ada masa tu, sayu hati aku Tuhan yang tahu. Ini bukan cerita mintak simpati orang atau bukak pekung kat dada, ini realiti yang aku hadap hari-hari yang aku rasa tak semua orang pun nak amek port. 

I'm not like you guys. Be loved & been loved by someone. Ada boyfriend yang boleh jaga waktu kau sakit, pujuk hati waktu kau gusar, tenangkan diri waktu kau marah. Yes, I have a lot of friends, followers kat media sosial juga membantu hari-hari aku tapi fikirla, it is not other's people job to take care of yourself & solve your problems. Mereka juga ada kehidupan. Aku terpaksa pujuk hati sendiri, puji diri sendiri, kuatkan hati aku, jaga diri sendiri untuk "Aku". Can you brain that??? Never? Some of you might say,
"pergi mampos la, ala takde bf je kut bukannya anak yatim piatu. "
Dude, what size (shoes) you wear? I wear five. Lets see if you can fit my feet then you can talk whatever shit you want. Just in case if you forget, kasut kita berlain saiz :) 

So please, orang seperti kami juga ada hati yang perlu di jaga. Worst, even. Aku tak suruh pun kau tanya khabar aku setiap masa. But sometimes, things are better left unsaid. Ada benda kita tak perlu cakap pun kadang-kadang walaupun sebenarnya kita cuba nak jernihkan keadaan. Think about it, okay?


P/s : being single doesnt mean I'm desperately need a boyfriend to be loved. But I have this one thing in myself called feeling. Ianya perlu di jaga :)