Wednesday, December 17, 2014

She's back, people.

Zaman yang paling aku nak ulang semestinya zaman sekolah menengah. Ada banyak benda yang aku tak ambil berat. Most of the time bila fikir balik, paling aku tak nak jadi ialah involve in a relationship. Sebab cinta monyet tu, aku dah sia-sia kan masa 6 tahun lepas. Aku tak nak kenal dengan mana mana lelaki yang boleh meragut semua perasaan yang aku ada. To be honest, aku tak nak kenal ex boyfriend aku. 

Enam tahun berlalu, reality hurts. Kebenaran itu ialah satu-satunya benda yang paling menyakitkan. Biarlah, yang pergi tetap pergi. Tapi aku akan tetap teruskan langkah bersama memori-memori yang masih tinggal. Bukan untuk di kenang-kenang, tapi untuk di beri sedikit pengajaran supaya aku dapat konkrit kan hati aku dalam banyak hal. Aku akan pasti kan simen dan tembok hati aku lebih kukuh dari masa dulu-dulu.

Mind the gap, gentleman!

Kesian hati aku. Lepas satu satu ujian yang dia kena tempuh. Power betul dia redah segala-galanya seorang diri. Takpelah, nanti kalau nampak bus stop aku berhenti. Kita rehat sama-sama k?

Tuesday, December 16, 2014

Semadikan aku dengan rasa kasih

Hiduplah dengan berkasih sayang bersama mereka yang tak lokek dek kasih dan sayang juga yang gemarkan suasana tenang dan aman.

Dan bersama-sama kasih sayang itu hendaklah kita panjang-panjangkan lagi kasih dan sayang untuk di perlihat oleh semua jenis manusia agar dunia di penuhi cinta antara kita.

Saturday, December 13, 2014

Mr Solusisasi

Satu masalah datang lagi. It happened just now. Baru je tadi sambil-sambil aku chill layan lagu. Papppppp! Kusut.

But this time I couldn't handle it alone. I need ya help, Lord.