Thursday, May 28, 2015

Edisi mengarut sebelum cuti sem esok

Semalam satu hari aku menyirap dengan Ying (bukan nama sebenar). Ying ni member aku. So far, he's the only one member paling rapat (selepas kejadian). 

Kelmarin aku mengadu aku demam. Dia paksa-paksa suruh aku balik seremban. Dia tak faham ke kalau demam aku perlukan "makan ubat k nanti sakit" ataupun "get well soon, have some rest tau". Mana larat nak drive balik seremban time badan tengah takde battery. Menyirap. Lepastu malam tadi okey balik since aku dapat data free so boleh tengok youtube kurang sikit menyirap kat mamat ni. Siap dapat reminder lagi dari Ying "Dah pukul 2am" haha

Hari ni masih lagi menyirap. Kes kedua ialah.. "Minggu depan aku show, interview radio, talkshow, wedding...."
Padahal esok aku dah start cuti sem. Korang dapat rasa tak menyirap aku ni?

"Okay la, aku tak gi wedding. Balik cepat" 

Maka, tamatlah sesi menyirap antara aku dan ying. Kurang daripada 24 jam sebelum berakhir paper terakhir aku. Tak sabar nak balik seremban, tenangkan hati. At least kat seremban ada ying. Duduk sini nampak memori je. Buang masa.

Wednesday, May 27, 2015

Hendak seribu daya tak nak boleh bla

"Things will be so different. Benda tak akan jadi seperti dulu lagi"

Siapa nak jadi macam dulu-dulu? I know I can be much way better than before. I don't want to live in my past anymore. *kenyit mata* 

Kerna nila setitik rosak susu sebelanga

Aku dah pernah kena reject, kena buang, kena ignore, kena jadi kawan pada orang yang aku suka (friendzoned) & kena tipu. Tapi aku pun pernah buat kat orang macam ni jugak. So aku rasa adil la dengan apa yang jadi kat aku sekarang.

Tapi aku paling tak boleh terima kalau di lupakan. 
"Takkan la nak lupa siapa yang selalu tolak orang sampai naik atas?

Ingat lagi tak? Ke dah lupa?

In my own sorrow,

Tiga hari lepas aku beli kasut baru. Cina kedai tu cakap "amoi, you manyak cantik maa. Mesti ramai boyfriend ni" 

Lepas tu aku senyum jelah, aku cakap dalam hati "kalau aku ada boyfriend la apek, takde la aku jalan sorang-sorang kat sini. Jangan kata boyfriend, ada kawan lelaki pun kena friendzoned" haha bengong punya apek kedai. Aku ni dah lah cepat emosi. Sentap la hakak. Bak la sini kasut aku.