Friday, July 31, 2015

Stay true, scooby-doo bi-doo

     


Kalau kau kata kebetulan, amboi. Banyak sungguh persamaan kita berdua.
Kalau kau kata itu cuma perasaan aku, wah. Apehal aku nak kena perasan macam tu pulak?

I am me that no one can be. I can't be like you & I don't even want to ;) I have my own principe, I have my mission in life. Prinsip aku, selagi aku di terima oleh keluarga & kawan-kawan aku kerana diri aku sendiri, I'll survive. You might have same taste like me, inspired by me or maybe we both share the same interest but you really need to know something. Sebaik-baik manusia adalah mereka yang menjadi diri sendiri, mempunyai prinsip yang tersendiri tanpa di pengaruhi oleh sesiapa. Jangan nak play victim sangat untuk orang nampak kau innocent. 

One thing for sure, You ain't stupid but I am just lucky than you. Lol


Ps: sorry for being too loud lately, but I am so fucked up with a few people who hates me so much without I'm knowing the reason.

Followers di instagram (hanismhdzr)

Kalau dewan parliament negara telah di rombak, sekarang dah tiba masa nya untuk aku rombak ke semua followers instagram aku. Kalau TS Muhyiddin Yasin telah di gugurkan dari kabinet negara, kini tiba masa anda pula di delete/blocked dari instagram aku.

Pada yang di blocked,
I am so freaking sorry. Daripada kau berdosa mengumpat/mengata/mengeji/mencemuh aku, lebih baik kau tak perlu ambil tahu hal kehidupan aku. InshaAllah awak akan bahagia. I blocked almost everyone & percaya atau tidak it was suprisingly to know, orang yang puji aku hari-hari kat instagram/twitter, yang kononnya mendoakan kebahagiaan aku I found out that they're such a backstabber. Sama ada segaja atau tidak, it was too late to hear explaination from anyone. I don't mind losing followers like you guys no matter what the reason is, I know what you guys were doing behind my back. Kau dah jadikan diri kau nampak sangat-sangat idiotik di mata aku tapi xpelah, I pay for my "sins" too. 

Save your excuses, gladly or not. Because one fine day you're going to pay for all your wrongdoings. But please, jangan insult aku or bring me down to a level sehina kau. InshaAllah, aku bukan hypocrite dan cheater macam kau. 

Wednesday, July 29, 2015

Too hard to find..

Mungkin hubungan aku x macam korang. Mungkin juga, hubungan korang x macam aku dan boyfriend ku.

Boyfriend jarang ada banyak masa untuk diri sendiri.
Boyfriend selalu balik kerja lewat malam.
Boyfriend x pernah keluar lepak-lepak dengan kawan sampai 4, 5 pagi. 
Nak makan malam dengan family sendiri pun jarang-jarang. But he's such a strong guy.

Sehari ada 24jam. 
Tapi dia cuma ada 10 jam untuk tidur, jumpa keluarga & bersiap untuk ke kerja.
Dia x pernah merungut bila terpaksa overtime, 
Dia x pernah bising-bising bila hari cuti dia terpaksa on duty.
Dia pekerja yang baik, dia sanggup bersusah payah untuk aku & familinya.
Sesibuk mana pun dia, akan tetap ada masa untuk aku. Tak pernah satu pun apa yang aku nak dia x bagi. He spoiled me with his love, his money & his time.

Boyfriend aku lain dari yang lain. Dia kerja kuat untuk famili. Dia macam Abah aku. Selain Abah, dia juga hero aku. Dan.. Sebab itu, aku cinta dia. 

Kerja kuat sayang, esok Hanis bekalkan awak dengan chicken wing kat ikea dan hantar kat ofis Farhan, ya? :')


Friday, July 24, 2015

Appreciation Entry <3

     

I have a boyfriend. We have been in a relationship for almost two years. You guys might see us like the other couples but I swear we are not. We ain't you and that what makes us different than you. 

If I want ice-cream, he'll bring me to Sangkaya and we both share the ice-cream together. Sometimes, saya belanja dia but most of the time he treats me. Hehe..

Kadang-kadang saya teringin nak makan tomyam, dia akan bawa saya makan kat kedai orang kelantan yang masak tomyam paling sedap kat area Damansara. Walaupun busy, dia tetap curi masa untuk saya.

Dia tahu saya suka kumpul kasut & handbag. Pernah sekali, dia marah betul kat saya sebab tinggalkan barang dalam kereta dia. Dia suruh ambil dalam bonet. Bila saya buka bonet, rupanya ada kotak kasut untuk saya. Saya terus menjerit sebab happy dan marah kat dia. Kasut tu mahal!! Selama ni tengok dalam gambar je tapi tak sangka hari ni dah ada kat kaki :') Pandai dia komplot dengan room mates pasal saiz kasut saya. Tak lupa juga waktu saya merajuk (kali ke berapa entah) dia tahu saya suka kumpul fringe handbag. Dia senyap-senyap pergi h&m dan belikan handbag kat situ. Waktu dia suruh saya bukak backpack dia (konon-konon nak ambilkan barang) saya ternampak plastic h&m. Terus saya garu kepala dan terfikir "cemana la dia boleh cari handbag yang saya suka ni. Mesti dia malu waktu nak bayar. Haha" *nangis*

Bila saya bosan, dia akan tanya "Nak jalan-jalan? Jom pergi uptown Danau Kota, kita makan steamboat dengan air jagung special yang awak suka tu nak?" Walaupun rutin ni berlarutan tiap minggu, dia tak pernah bosan melayan kerenah saya.

Saya selalu sakit. Minggu lepas saya terkena bulu/hama kucing. Cepat-cepat dia bawa saya pergi klinik. Dah lah pukul 2 pagi, jauh pulak tu. Sanggup dia tinggal kan kerja demi saya semata. Hari ni saya kurang air putih dalam badan. Setiap masa dia akan paksa saya minum air suam dan minum ubat yang pahit tu.

Minggu lepas kami jalan-jalan kat One Utama. Pastu saya belek-belek wallet kat dalam butik mata sambil-sambil tu saya perasan mata dia melilau pandang handbag dan terus dia kata "Nanti nak minta tolong pilih handbag nak belikan untuk mama boleh tak?" "Tapi, mother's day dah lepas" "Takpe, saja nak belikan untuk mama. Mesti dia happy" Saya terus doa, supaya Tuhan murahkan rezeki dia. Dia anak yang baik. Saya pun nak belikan something untuk ibu. Next month tau! Kita cari hadiah untuk ibu&mama sama-sama.

I am a student, he's an employee at a famous TV station. He's a hardworking guy I've ever met. He's a good son to his parents and a good brother to his siblings. Orang kata, kalau nak tengok lelaki tu boleh jaga kita nanti, tengok macam mana dia jaga family dia. Tapi saya tahu, he always be good to everyone. Semua orang senang dengannya :) 

I know I'm overly attached girlfriend. I cry for every single thing. Tapi dia tetap layan juga. Dia macam Abah saya. Kelakar but sometimes strict for certain things. Saya xde abang yang nak jaga saya bila kawan-kawan lelaki buli or ejek saya, so that's why I need him to protect me from every danger that might be happened. He's my brother, my soul, my gossip partner, my best friend, my badut & my very good listener. 
Boyfriend, if you ever read this, how could I find another guy if you are so perfect in my eyes? Because you feel like home to me. I've lost you for almost 7 months but not this time again. He knows my taste, my favourite colour, my fav food & drink. Dia tahu saya suka gelak dan dia sanggup buat apa je untuk happykan saya. 
Saya harap hubungan ni tak sia-sia & semoga di restui ayah bonda kita berdua. 
Thank you for staying alive & standing still, darling. And of course, thank you so much, Lord for sending me this sweet guy in my life. He's wonderful.

(Kalau korang geli nak baca, just dont read it okay? Sorry la, lately ni ter-emo)