Friday, March 27, 2015

Kalau kawan kenapa nak sorok-sorok?

Kau tegaskan,kau bestfriend.Kau kata,kau ingat kita mampu bina empire persahabatan kita dengan lebih panjang lagi.Oh,begitu.Tapi..

Wednesday, March 25, 2015

You have the answer

Aku ingat lagi waktu dulu-dulu waktu tu dia pimpin tangan aku masa jalan-jalan dekat shopping mall.Dia kata, "Dulu,ex orang pun ada blog.Tapi,lepas kiteorang putus dia delete semua post pasal kiteorang.Maybe sebab dia dah tak sayang lagi" 


Tapi sekarang,aku masih menulis untuk kau.Apa sebabnya? :)

Hari ke 84

Orang lain ingat,awak tinggalkan saya.Tapi mereka tak tahu betapa awak juga sedih waktu saya berlalu pergi.

Orang lain ingat,awak tak sedih.Awak tak nangis pun sebab rindu saya.Tapi mereka tak tahu betapa teruknya muka awak dalam tv.Mereka tak tahu betapa awak cuba untuk senyum&kuatkan hati untuk terus bekerja.

Orang lain ingat,kita tak apa-apa.Mereka ingat kita bahagia bersama.Yes,we were so happy.But somehow,it has to end up here.

Biarlah apa pun orang lain nak fikir..Saya dah tak kisah.

Thursday, March 19, 2015

I have a friend called,

Aku ada kawan.
Baik tapi menjengkelkan.

Aku ada kawan.
Caring but not too loving.

Aku ada kawan.
Jambu,tapi bukan taste aku.

Aku ada kawan.
Di gilai semua,kecuali aku.

Aku ada kawan.
Bila ada menyampah,bila takde rasa nak marah-marah.

Aku ada kawan.
Lembut dengan orang lain tapi kasar dengan aku.

Aku ada kawan.
Tak makan laksa&tomyam,tapi itu favourite aku.

Aku ada kawan yang tak macam kawan tapi aku consider sebagai kawan dan tak lebih.I love my life with you tapi kau tahu, kita tak boleh terus selama-lamanya bersama.Nanti satu hari kau pasti akan ada kehidupan lain.Begitu juga,aku.


Ignore if you dont get me.Maybe you dont have sixth sense ;)