Thursday, January 29, 2015

See you,when He lets us.

You were my everything.

Saturday, January 24, 2015

Saya jadi macam ni sebab--
Diri sendiri.

Tak perlu lah korang nak korek-korek cerita dari mana-mana.Yang nyatanya,it came from me.Jangan salahkan dia.

Jangan pernah.Please.

Friday, January 23, 2015

Hi there, my darling.

   

Do you think like I do?

SYARAT UNTUK MEMBACA ENTRY KALI NI:
Baca sambil layan layan lagu Romancinta dari Mojo. Tak dapat tiket free ke AJL kan? Haha. Make sure dengar yang original daripada persembahan (live) AJL29. Kalau ada terdengar orang pekik-pekik sambil tepuk tangan tu kau layan jee layan je sampai kau reput.

****pejam mata satu kali, ambil feel & proceed****
   
             

Semua orang ada ciri ciri lelaki favourite dia. So as for myself aku dah tahu apa aku nak sebenarnya.

Aku dah try in dengan macam macam jenis lelaki. Well ada yang jenis terlalu kool. Ada pulak yang terlebih skema kuncup jee. Honestly aku tak suka ideologi yang rata rata gegadis sekarang pegang. Pakwe kena handsome, perlu tinggi macam Farid Kamil, kena kaya raya untuk tanggung kau yang sememangnya perempuan high maintenance. Hidup memang sejahtera tapi bahagia keee? Paling fuck lelaki yang asyik-asyik nak kena ikut rule. Makan kat restaurant pun kena gelak kuncup-kuncup so biar xde orang lain yang memerhatikan kemesraan mereka. Macam tu lagi baik ajak dating kat library, sengal. 

Aku suka lelaki lembut-lembut sikit tp haruslah di ingatkan dia bukan gay! Lembut dari segi gaya yang bersahaja, gelak tak ingat sampai keliru identiti diri sendiri; pondan atau pengkid. Metroseksual tapi bukan berpakaian seperti ulat beluncas. Penampilan wajib kemas & baju hendaklah tidak komot sentiasa. Perwatakan yang banyak cakap sejajar dengan perangai aku yang kuat memaki tanpa had ni. Lagi banyak merepek, merapu, meraban atau sewaktu dengannya amat lah di hargai. Baru lah hubungan akrab & utuh tanpa berselindung. Perlulah up to date tentang gossip so hari hari ada isu untuk bersembang. Perbualan yang suam suam kuku dan sia sia seperti angin angin sepoi bahasa memang di elakkan. Pebende sial bercinta lepastu kau senyap depan-depan. Dalam text bukan main kencang i miss you you miss i sampai bilaaaaa? Sampai burung berkokok? Dan, seboleh bolehnya lelaki tersebut hendaklah mempunyai humour sense di tahap paling maksima. Lawak pi mai pi tang tu booo layan. Basi. 

Perasaan bila ada ciri ciri lelaki yang kau nak ni macam di ibaratkan lepas kau goreng kentang panjang-panjang tu pastu kau bubuh garam. Haaa calit sikit dengan sos cili thai kfc. Nikmat kan?


But out of from this ciri-ciri, aku tetap nak yang boleh buat aku ketawa sampai aku boleh lupakan pasal dunia. Yang boleh bawak aku terbang sampai ke bulan. I had a guy like the above. In fact, kau x boleh brain apa dia pernah sacrifice untuk aku, all the little things he did for me, too bad aku buta. Dia manis sangat.. Selalu bagi idea menarik kalau aku tersepit dalam semak. Contoh kalau kau nak pilih baju ke, lelaki sador cam "xkisah ikut acikomak you" sikit sikit ikut i, habis apa function you? Bahlooooool

Dulu kiteorang siap berembat merajuk rajuk lagi nak pilih tempat makan. Thrill kan? Nasib baik tak bawak samurai je. Haha

But now, he's no longer with me. Dia dah pergi jauh. Jauh sangat wei. Walaupun kaki aku panjang, but I've tried my best untuk kejar dia. Lagi aku kejar, lagi dia menjauh. Silap aku jugak. Right after that, I am no longer the old me. I am the passive one & quiet. 

Oi ko jangan nak fefeeling sangat eh! #akuyangsedihkoyangemo 
Lagu mojo dah habis? Sedih kan? *kesat air mata kat hujung baju*